Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

Tarptautinė vaikų gynimo diena

        Vasaros pradžia visuomet atkeliauja su visame pasaulyje švenčiama Tarptautine vaikų gynimo diena. Aštriosios Kirsnos ir Kučiūnų pagrindinio ugdymo skyriaus pradinukai, 6, 8, 2g klasių mokiniai šią dieną paminėjo netradiciškai ir įdomiai. Į STEAM veiklas mokinius įtraukė atvykę ,,Mėgintuvėlio“ laboratorijos komanda, kuri paruošė mokiniams edukacines, eksperimentines veiklas.

        Atlikdami  įvairius bandymus pradinių klasių mokiniai tarsi apsilankė Ledo, Burbulų, Spalvų ir Ugnies laboratorijose. Daug teigiamų emocijų suteikė apranga – balti chalatai, specialūs akiniai, medžiaginės pirštinės. Ledo karalystėje iš karšto vandens, sauso ledo ir indų ploviklio mokinukai pasigamino nepaprasto grožio burbulų. Mažuosius ekperimento dalyvius sužavėjo bandymas, kai įdėjus sauso ledo į karštą vandenį, tirpalas putojo ir veržėsi pro  mėgintuvėlių kraštus. Burbulų laboratorijoje mokiniai sužinojo, kad burbulai būna ne tik apskriti, bet ir kubo, piramidės formų. Išmoko burbulus laikyti rankose. Kiekvienas turėjo galimybę sudalyvauti ugnies spektaklyje. Rankas merkė į specialų tirpalą ir laukė, kol ,,Mėgintuvėlio” komandos nariai uždegs ant delno esančias putas.

        3-4 klasių mokiniai dalyvavo edukacijoje ,,Mokslas kriminalistikoje STEAM”.  Mokiniai, pasiskirstę vaidmenimis, išbandė kriminalistikos mokslą. Nuėmę piršto antspaudus nuo įvairių paviršių, sulygino juos su pavyzdžiais, išsiaiškino, kokie būna pirštų atspaudų tipai. Per mikroskopą stebėjo kraujo, kaulo, širdies raumens ir odos ląsteles. Šio užsiėmimo dalyviai pasijuto rimtais kriminalistikos tyrėjais.

        Vyresnieji mokiniai dalyvavo eksperimentiniame užsiėmime ,,Ekologinis iššūkis – eksperimentai laboratorijoje”. Šio užsiėmimo metu nagrinėjo svarbias temas: ozono sluoksnio plonėjimas;  šiltnamio efekto susidarymas; plastiko atliekų mažinimas. Mokiniai eksperimentavo su įvairiomis cheminėmis medžiagomis. Užsiėmimo vedantieji demonstravo, o mokiniai eksperimentavo su lengvomis (helis) bei sunkiomis dujomis. Visi norintys turėjo galimybę palaikyti ugnį rankose.         

        Šią šventinę dieną vainikavo iš Būdviečio laisvalaikio salės atvykęs lėlių teatriukas ,,Dulidu” su nuotaikingu ir pamokančiu spektakliuku vaikams. Laikydami rankose pačių pagamintus vėjo malūnėlius, džiaugdamiesi neišdildomais dienos įspūdžiais, lydimi puikios šventinės nuotaikos, mokiniai pasitiko pirmąją vasaros dieną.

 

Pradinių klasių mokytojo

 

[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt