Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

3g klasės mokiniai STEAM laboratorijoje

        Vasario 23 d. Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 3g klasės mokiniai kartu su biologijos mokytoja Laima Čepuliene vyko į Alytaus kolegiją – STEAM laboratoriją! Čia mokiniams vyko netradicinė biologijos pamoka “Fotosintezė fotoelektrai: kaip „įveiklinti“ augalų pigmentus? Pamokos tikslas ugdyti gebėjimą įvertinti fotosintezės procesą kaip atsinaujinantį elektros išteklių dažais jautrinamo saulės elemento (DJSE) prototipe.

        Pradžioje išklausėme instruktažą kaip saugiai dirbti laboratorijoje. Taip pat visą darbo eigą pristatė doc. dr. Dalia Šablevičienė, kuri beje yra baigusi mūsų gimnaziją  ir labai tuo didžiavosi, negailėjo pagyrų mokyklai ir ją mokiusiems mokytojams.

        Apsirengę chalatais, susiskirstę poromis, kibome į darbus. Laukė nelengvas, ilgas ir daug kruopštumo reikalaujantis, tačiau kartu ir įdomus darbas. Mes turėjome iš augalų lapų išskirti pigmentus, pasigaminti jų ekstraktus, ištirti pigmentų tirpumą skirtinguose tirpikliuose, atlikti chromatografiją ir dar daug įdomių veiklų. Turėjome galimybę ne tik susipažinti su įvairiais prietaisais, medžiagomis, bet ir kartu mokėmės jais naudotis. Visi dirbome draugiškai, vienas kitam padėjome įveikti visus sunkumus. Trys įtempto darbo valandos prabėgo labai greitai. Grįžome labai patenkinti, dalinomės savo patirtimis, įspūdžiais ir džiaugėmės galimybe dirbti tokioje puikioje laboratorijoje!

 

3gc klasės mokinė Rimgailė Kardokaitė

 

[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt