Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

Pamoka „Planetos B nėra“

        VŠĮ „Pasaulio piliečių akademija“ yra nevyriausybinė, pelno nesiekianti organizacija, kurios pagrindinis tikslas – aktyviai dalyvauti visuomenės kaitos procesuose ir skleisti aktyvaus pilietiškumo ir socialinės gerovės idėjas ir vertybes.

        Šios organizacijos vadovė Indrė Augutienė gegužės 20 dieną mūsų gimnazijos 2g klasių mokiniams vedė nuotolinę pamoką „Planetos B nėra“. Lektorė trumpai pristatė PASAULIO PILIEČIŲ AKADEMIJOS veiklą, o savo pamoką pradėjo Mahandna Ghandi žodžiais „Žemė turi pakankamai išteklių kiekvieno žmogaus poreikiams patenkinti, bet ne godumą“. Didingi ir, gaila, gero nežadantys žodžiai…

        Pamokos metu Indrė vaizdžiai  pateikė įtikinamus faktus, kurie padėjo  didinti jaunimo suvokimą apie aplinkai poveikį darančius globalius reiškinius, jų svarbą, priežastis, pasekmes ir savo kaip pasaulio piliečių vaidmenį, sprendžiant globalias aplinkos problemas.

        Mokiniai išbandė keletą testų- žaidimų, kurių metu pasitikrino savo žinias apie žmonijos bei savo asmeninio vartotojiško elgesio  poveikį klimato kaitai, aplinkai.

        Pamokoje sužinoti dalykai padės jauniems žmonėms suvokti sąsajas tarp įvairių aplinkos dimensijų, paskatins jaunimą prisiimti atsakomybę ir aktyviai prisidėti prie globalių aplinkos problemų sprendimų, sustiprins jaunimo gebėjimus ir nuostatas, leisiančias jiems tapti draugiškais aplinkai.

 

Asta Eidukaitienė, chemijos mokytoja

[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt