Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

Integruotos pamokos skirtos Lietuvai

        Laisvė – tai yra kažkas daugiau, ko net dievas negali uždrausti žmogui. Laisvė bei nepriklausomybė yra niekuo nepakeičiama vertybė, ji aukštesnė už gerovę. Mūsų istorija turtinga svarbiomis, pasididžiavimo vertomis datomis. Šias, Lietuvai itin svarbias datas, Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos Aštriosios Kirsnos pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokiniai paminėjo kūrybiškai ir atsakingai.

        Sausio mėnesį, minint atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės gynimo 30-metį, Lietuvos Respublikos Seimo narės Irenos Haase vardu buvo organizuotas vaikų piešinių konkursas „Laisvės karta sako jiems AČIŪ“. Tarp 2612 piešinių iš visos Lietuvos pateko ir mūsų mokyklos 2ki klasės mokinių  Liepos Jotautytės, Emilijos Virbickaitės ir Igno Zilinkaus darbeliai (mokyt. Asta Aleksonienė). Seimo narė Irena Haase kiekvieną konkurso dalyvį apdovanojo padėkos raštu ir savo FB paskyroje nuoširdžiai padėkojo visiems vaikams už atsiųstus darbus bei pasidžiaugė, kad mūsų šalyje auga tokie puikūs, kūrybingi ir Laisvę vertinantys žmonės.

        Lietuvos valstybės atkūrimo dieną visi pradinių klasių mokiniai paminėjo integruotai per lietuvių k., pasaulio pažinimo, dailės ir technologijų pamokas. 1ki klasės mokiniai skaitė eilėraščius apie Tėvynę, piešė piešinius. 2ki dalyvavo respublikinėje antrų klasių mokinių viktorinoje ,,Pažinkim Lietuvą, antrokai!“, gamino trispalves širdeles. 3ki klasės mokiniai dalyvavo viktorinoje ,,Lietuva – tai aš, Lietuva – tai mes“, rašė palinkėjimus Lietuvai, juos iliustravo. Ketvirtokai  taip pat pasitikrino žinias apie Lietuvą viktorinoje ,,Aš tikrai myliu Lietuvą“. Į klausimus atsakinėjo ne tik mokiniai, bet ir jų tėveliai.  

        Nors mokinių širdutės dar labai mažos, tačiau kiek daug jose sutelpa meilės Tėvynei. O mes savo vaikams stengiamės vis priminti, vis įprasminti pilietiškumą, meilę Lietuvai.

 

Pradinių klasių mokytojos

 


[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt