Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

2ga klasės valandėlė „Administracinė ir baudžiamoji atsakomybė“ vyko nuotoliniu būdu

        Š.m. gruodžio viduryje Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 2ga klasės mokiniai nuotoliniu būdu dalyvavo klasės valandėlėje „Administracinė ir baudžiamoji atsakomybė“, kurią  vedė  Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja (bendruomenės pareigūnė) Renata Ribinskienė.

        Bendruomenės pareigūnė Renata Ribinskienė supažindino mokinius su administracine ir baudžiamąją atsakomybe, įvardino amžių nuo kurio asmenys atsako administracine tvarka, plačiau pakomentavo 77 str. „Tabako gaminių nupirkimas ir perdavimas nepilnamečiams“, 71 str. „Narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimas be gydytojo paskyrimo“ ir kitus. Pareigūnė  perspėjo gimnazistus, kad virtualioje erdvėje galioja tokios pat taisyklės kaip ir realybėje bei atkreipė jų dėmesį, kad nepilnamečiai asmenys negali ne tik rūkyti, bet ir su savimi turėti cigarečių ar elektroninių cigarečių, priminė, nuo kiek metų ir už kokius pažeidimus ar nusikaltimus nepilnamečiai yra baudžiami, už ką atsako tėvai ar globėjai.

        Pareigūnė R. Ribinskienė atsakė į gimnazistams rūpimus klausimus bei nurodė kontaktus, kuriais jie gali pasinaudoti iškilus vienam ar kitam neaiškumui.

 

2ga klasės auklėtoja Audronė Pileckienė

 

[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt