Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

„Kiekvienas atskirai esame vienas lašas, o visi kartu – vandenynas“

        Sausio 25 d. Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje vyko naudingas ir prasmingas bendradarbiavimo renginys, skirtas tėvams auginantiems vaikus su negalia, kurio tikslas – teikti tėvams ir šeimoms žinias, paramą, siekiant  patenkinti vaikų poreikius ir tolimesnę vystymosi raidą.

        Susitikimą – gerosios patirties sklaidą su aktyvia kraštiete, asociacijos „Padėkime vaikams“, teikiančios pagalbą vaikams su negalia ir jų šeimoms vadove Laura Gardziulevičiene, inicijavo Lazdijų švietimo, kultūros ir sporto skyriaus tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė L. Stankevičienė, organizavo – Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos socialinės pedagogės. Į susitikimą buvo pakviesti Lazdijų rajono ugdymo įstaigose besimokančių  mokinių su negalia tėvai. Laura, aktyvi bendruomenės narė, įkūrusi ne tik asociaciją, bet ir Vaikų dienos centrą Druskininkuose bei rašanti daktaro disertaciją, pasidalijo savo žiniomis ir įžvalgomis. Padrąsino ir  paskatino visus susirinkusius, aktyviau domėtis vaikų su negalia problemomis ir integracija bei nenuleisti rankų šiame nelengvame kelyje.

        Savivaldybės administracijos tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė suteikė informaciją  apie pagalbą šeimai – koordinuotas švietimo pagalbos, socialinės paramos, sveikatos priežiūros paslaugų teikimą individualiam vaikui ir jo tėvams ar globėjams.

        Šiltas ir jaukus bendravimas prie arbatos puodelio, padėjo ne tik sužinoti naudingos  informacijos, išsakyti lūkesčius bei poreikius, bet ir sulaukti palaikymo bei paskatinimo, dar labiau siekti vaikų su negalia gerovės.

 

        Įtraukusis ugdymas – sunki, bet kartu ir labiausiai praturtinanti žmogų kelionė!

 

Socialinės pedagogės

 

[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt