Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

Netradicinė integruota pamoka „Bežodė knyga“

        Knyga – didelis ir paslaptingas pasaulis. Atradus tinkamą raktą atrakinti duris į šį pasaulį ir pro tas duris įžengus atsiveria neišmatuojami ir su niekuo nepalyginami lobiai. Šių lobių paieškos ir buvo netradicinės integruotos pamokos, vykusios gruodžio 1 dieną 5c klasei, pagrindinis tikslas. 5c klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja ir dailės mokytoja Virginija Krokininkaite-Jarutiene bei lietuvių kalbos mokytoja Birute Plečkaitiene nukeliavo į Lazdijų Vaikų biblioteką pasinerti į knygų pasaulį.

        Pradėdami pamokų ciklą apie skaitymo galią penktokai pirmiausia susipažino su bežode knyga, aiškinosi, kaip knygose draugauja žodis su vaizdu. Ieškoti atsakymo į klausimą, kaip galima pasakoti istorijas – tik žodžiais ar ir vaizdais – maloniai padėjo Lazdijų Vaikų bibliotekos darbuotojos. Vaikai klausėsi raiškaus žodinio Evelinos Daciūtės knygos „Laimė yra lapė“ skaitymo.

        Ši knyga 2016-ais metais buvo išrinkta gražiausia metų knyga vaikams, o vėliau apdovanota ir kaip „Metų knyga“ vaikų literatūros kategorijoje. Knygelė taip pat yra pelniusi ir Amerikos bibliotekų asociacijos teikiamą „The Batchelder“ apdovanojimą — tai yra pirmoji lietuvių kalba parašyta knyga, sulaukusi tokio tarptautinio pripažinimo. Jautri rašytojos Evelinos Daciūtės parašyta ir dailininkės Aušros Kiudulaitės nupiešta istorija pasakoja apie berniuko ir lapės draugystę, apie dosnumą, praradimo liūdesį ir atradimo džiaugsmą. Apie tai, kas svarbu kiekvienam – dideliam ir mažam. Apie laimę.

        Išklausę raiškaus bibliotekininkės skaitymo vaikai pasidalijo patirtais įspūdžiais ir patys tapo kūrėjais. Padedami mokytojų penktokai kūrė savas knygas. Išlaisvindami vaizduotę kiekvienas stengėsi perteikti savą laimės supratimą. O juk laimės dalis  yra ir pažinti, pajausti, kurti bei išreikšti save.

 

[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt