Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

LAZDIJŲ MOTIEJAUS GUSTAIČIO GIMNAZIJA PAMINĖJO EUROPOS KALBŲ DIENĄ

        Rugsėjo 26 diena – Europos kalbų diena, kurią mini visų Europos ugdymo įstaigų kalbininkai.

        Nuo 2001 metų Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje ši diena kasmet minima vis kitokiu stiliumi – šiemet mokiniai pagrindinį dėmesį sutelkė į protmūšius ir kalbinius galvosūkius, o mokytojų bendruomenę kalbininkai pakvietė į specialiai šiai progai paruošto spalvingo „Kalbų deserto“ degustaciją per kavos pertraukėlę mokytojų poilsio kambaryje.

        Tad ką įdomaus ir labai naudingo nuveikė Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokiniai su savo mokytojomis?

        Lietuvių kalbos mokytojos Jolanta Patackaitė, Zita Šklėrienė, Snieguolė Mazaliauskienė, Birutė Plečkaitienė, Gintarė Dereškevičienė ir Vida Kvaraciejienė savo klasėse surengė specialiai ta proga akademinės lituanistų bendruomenės parengtą protmūšį „Europos kalbų diena. Protų mūšis 2023“ arba kitaip paminėjo šią svarbią datą.

        Europos kalbų dienos renginiuose dalyvavo ir visos užsienio kalbų mokytojos. Anglų kalbos mokytoja Birutė Stepulevičienė su savo mokiniais stebėjo vaizdo pamoką „Why do you love a language?“, po kurios mokiniai dirbo grupėmis po 3 ir patys kūrė savo vaizdo įrašus; vedė  pamoką „A word of the year“ mokyklos stadione – dirbo grupėse, išrinko metų žodį, mokiniai jį pristatė savo bendraklasiams, o nagrinėdami temą „Kas tai per kalba?“ mokiniai klausėsi įvairiomis kalbomis skaitomų tekstų ir bandė identifikuoti kalbas. Anglų kalbos mokytoja Ilona Ragelienė  su savo mokiniais dalyvavo „Kalbų protmūšyje 2023“, diskutavo apie kalbų svarbą šiandien. Anglų kalbos mokytoja Onutė Subačienė su 5 klasių mokiniais ant popierinių puodelių rašė sveikinimus ir linkėjimus įvairiomis kalbomis, o su 3g klasių mokininiais dalyvavo „Kalbų protmūšyje 2023“.

        Rusų kalbos mokytoja Daiva Greblikienė su savo mokiniais dalyvavo Europos kalbų muzikiniame konkurse – mokiniai klausė 20 dainų ištraukas ir turėjo atspėti, kokia kalba atliekamos dainos. Kita rusų kalbos mokytoja Ugnė Babkauskienė, dirbanti ir Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje, ir Aštriosios Kirsnos skyriuje, su mokiniais ne tik sprendė kalbų galvosūkius, bet „pamokytojauti“ pasikvietė 10ki klasės mokinę Ligitą Karauskaitę, kuri, be anglų ir rusų kalbų, savarankiškai mokosi korėjiečių kalbą. Ligita ne tik savo klasės draugus, bet ir kitų klasių mokinius supažindino su šia kalba, jos abėcėle, taip pat visi kartu pabandė korėjiečių kalba parašyti savo vardus – mokiniams tai buvo nauja ir labai įdomu.

        Vokiečių kalbos mokytoja Lina Žaliauskienė su šeštokais, dar tik pradėjusiais mokytis antrąją užsienio (vokiečių) kalbą, žaidė „Kahoot“ žaidimą apie vokiečių kalbą ir daug sužinojo ne tik apie vokiškas pasakas, bet ir kaip Hamelno žiurkininkas nubaudė jam sumokėti nenorėjusius miestelėnus, iš ko buvo pastatytas raganos namelis pasakoje „Joniukas ir Grytutė“, koks J. Guttenbergo išradimas labai paspartino knygų plitimą. O gale pamokos vaikai klausė brolių Grimų pasakos apie narsųjį siuvėją.

        Taigi Europos kalbų diena Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje ne tik motyvuoja mokinius geriau išmokti gimtąją ir užsienio kalbas, bet ir suburia visą gimnazijos mokytojų bendruomenę smagiai pabendrauti prie skanėsto ir kavos puodelio.

 

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos informacija

 

[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt