Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

        Gimnazistai dalyvavo diskusijoje „Migrantų krizė: ar nenukrypome nuo žmogaus teisių standartų?“

        Š. m. gruodžio 10 d.  Tarptautinę žmogaus teisių dieną Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 8a, 2gb, 3gc klasių  atstovai  ir mokytojos Ilona Akromienė, Audronė Pileckienė  bei jaunųjų šaulių vadas Kęstutis Pileckas paminėjo dalyvaudami  diskusijoje „Migrantų krizė: ar nenukrypome nuo žmogaus teisių standartų?”, kuri  teletiltu tiesiogiai buvo transliuojamas iš Martyno Mažvydo bibliotekos Vilniuje. Diskusiją moderavo Benas Gerdžiūnas, kuris jos metu  kvietė MRU Tarptautinės ir ES teisės instituto docentą Lauryną Biekšą, Lietuvos Raudonojo kryžiaus Prieglobsčio ir migracijos programos vadovę Eglę Samuchovaitę, Lietuvos pabėgėlių tarybos direktorių  Yusuf Muhammadzodą,  Socialinės apsaugos ir darbo viceministrę Justiną Jakštienę, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų viceministrą Vitalijų Dmitrijevą įvertinti Lietuvos atsaką į migrantų krizę iš žmogaus teisių perspektyvos.

        Diskusijoje „Migrantų krizė: ar nenukrypome nuo žmogaus teisių standartų?” savivaldybės merė Ausma Miškinienė dalinosi apie iššūkius ir sprendimus apgyvendinant pirmuosius nelegalius migrantus Lazdijų rajono savivaldybėje š.m. liepos mėn. pradžioje.

        Pasibaigus tiesioginei transliacijai merė Ausma Miškinienė ir renginyje dalyvavęs Kapčiamiesčio seniūnas Virginijus Golikas, Lazdijų Švietimo centro direktorė Eglė Mačionienė  apie patirtis ištikus migrantų krizei dalinosi su Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokiniais ir mokytojais..

 

Mokytoja Audronė Pileckienė

 

 

[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt