Vytauto g. 13, LT-67122, Lazdijai

(8 318) 51133

info@lazdijugimnazija.lt

Aš su Jumis, brangieji, tebesu…

        2023 m. kovo 6 d. Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokiniai, jaunieji šauliai, mokytojai, administracija dalyvavo renginyje, skirtame dm. gen. Adolfo Ramanausko-Vanago 105-osioms gimimo metinėms paminėti. Renginys vyko dm. gen. Adolfo Ramanausko-Vanago aikštėje Lazdijuose. Renginį vedė mokytojos Audronė Pileckienė ir Kristina Švitrienė su mokiniais Saule Lukoševičiūte (5c kl.), Tautvydu Motiejūnu (3gc kl.), Arnu Stučka (3gc kl.) ir jaunųjų šauliukų vadovu Kęstučiu Pilecku.

        Svečiai iš Alytaus miesto, Alytaus rajono ir Varėnos rajono savivaldybių, Lazdijų rajono savivaldybės atstovai, Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos administracijos atstovai, jaunieji šauliai, šauliai padėjo gėles ir uždegė žvakutes prie dm. gen. Adolfo Ramanausko-Vanago paminklo ir atminimo lentų Lietuvos kariams savanoriams bei žuvusių  atminimą pagerbė tylos minute.

        1ga klasės mokiniai ir mokytoja Laima Kupstė padainavo dainą apie partizanus.

        Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Petrauskas akcentavo, kad Adolfo Ramanausko-Vanago gyvenimas ir kova yra geriausias pavyzdys, kaip svarbu kiekvienam turėti gyvenimo tikslą,  saugoti laisvę, dėl jos dirbti kiekvieną dieną, o reikalui esant – ir kovoti. Alytaus miesto savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas kalbėjo kaip svarbu išsaugoti dm. gen.  Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą.

        Gimnazistai ir jų mokytojai pateikė kelis faktus ir datas apie šį Garbingą žmogų, patriotą, kovotoją. Dm. gen. Adolfo Ramanausko-Vanago tikslas pasiektas – iškovota Lietuvos laisvė, tai, ko jis norėjo – visus matyti laisvais Lietuvos piliečiais. Jo iškovota Laisvė – dovana Lietuvai.

        Partizanų vadas mums padovanojo – LAISVĘ. Branginkime, saugokime bei būkime jos verti.

        Po renginio svečiai ir jaunieji šauliai vyko į dm.gen.Adolfo Ramanausko-Vanago tėviškę Bielėnų kaimą, Lazdijų r.

 

Nuotraukos Danguolės Barauskienės

 

[wpgmza id="1"]

KONTAKTAI

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija

Adresas:

Vytauto g. 13, LT-67122 Lazdijai

Įmonės kodas: 190608487

SD draudėjo kodas: 580118

Direktorė Erika Poškevičienė

Tel.: (8 318) 51133

El.p.: info@lazdijugimnazija.lt